Руският президент Владимир Путин се обърна към събралите се на днешния парад

...
Руският президент Владимир Путин се обърна към събралите се на днешния парад
Коментари Харесай

Путин по случай Деня на победата: Русия няма да позволи на никого да я заплашва (ВИДЕО)

Руският президент  Владимир Путин  се обърна към събралите се на днешния церемониал по случай Деня на успеха  на Червения площад в Москва, съобщи Ройтерс.

Путин назова 9 май  „ заветен празник “ , отбелязва ТАСС.

Две години война: Какви условия е поставял Путин на Украйна

„ Русия отхвърля претенциите за изключителност на които и да е страни или съюзи “, съобщи съветският президент. „ Русия няма да разреши на никого да я заплашва, нейните стратегически сили са постоянно в подготвеност “, сподели още той, като уточни, че „ Русия ще направи всичко, с цел да не допусне световен конфликт “.

Според Владимир Путин Западът се пробва да изкриви истината за Втората международна война, тъй като тя пречи на колониалната му политика. Според него „ политиката на западните елити по разпалване на нови спорове “ е реваншизъм. „ Западът се пробва да разпалва спорове, междунационална омраза, да сдържа суверенните центрове за развиване по света “, сподели още той.

„ През първите години на Великата отечествена война (както Русия назовава присъединяване си във Втората международна война – бел.ред.) Съюз на съветските социалистически републики се бори самичък против нацизма, до момента в който за Хитлер работи цяла Европа “, съобщи Путин, само че в същото време посочи, че „ Русия не принизява смисъла на Втория фронт във Втората международна война “.

Руският президент обърна внимание и на  спора в Украйна .

„ Всичките участници в  специфичната военна операция  (както Русия публично назовава дейностите си в Украйна – бел.ред.) са наши герои “, съобщи Путин, сравнявайки ги с „ поколението спечелили от Великата отечествена война “. „ С героите от специфичната военна интервенция е цяла Русия “, акцентира Путин.

Същевременно той сподели, че ще бъде обезпечено свободно и несъмнено бъдеще на Русия и на нейния народ.

Путин приключи речта си на парада с думите „ За Русия! За успеха! Ура! “.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР